Boekenarchief K-L

Eef Lanoye

altSterrenogen
Eef Lanoye


‘Ik vlucht. Weg van alles en iedereen. Weg van mijn oude leven, mijn oude ik. Ik ben in het meest verre, afgelegen dorp, er is geen mens op straat. Toch kijk ik over mijn schouder of niemand mij ziet als ik de deur van het hotel open. De lobby ziet eruit zoals verwacht: versleten en vergeten. Alles verdwijnt hier in een saaie donkerte, gesmoord door dikke lagen stof. Ik heb de juiste plek uitgekozen. Hier kan ik verdwijnen. In het niets en eindelijk mezelf vergeten. Ik ben er klaar voor.’


Je zou het toch niet zeggen, maar dit is de inleiding tot een van de erotische verhalen.
Elf korte verhalen zijn het, in een duidelijk lettertype, waarbij ieder verhaal begint met een situatie waarin de ik-persoon zich bevindt: ik lig, ik jaag, ik aarzel, ik slik, en zo verder.
Het verhaal vervolgt met een erotische gebeurtenis, in allerlei soorten en maten, of misschien moet ik hier zeggen : in alle standen, tot een meestal bevredigend einde.
Er zijn avonturen waarin een man en een vrouw een rol spelen, er is sprake van een slaaf-meesterrelatie, er zijn lesbische verhalen, voor elk wat wils.
Toch krijgt in alle verhalen de ik-figuur de hoofdrol, en blijven de andere spelers op afstand. Zij worden gevoeld, gehoord, gezien, maar we dringen als lezer nooit in hun wereld binnen. We blijven bij de ‘ik’.


Deze elf verhalen laten aan duidelijkheid niets te wensen over, alles wordt recht voor zijn  raap aangeduid. Alles kan, alles gebeurt, je leeft je in in die ene persoon en zo zijn deze verhalen echt voor de liefhebber.
Het boek ziet er erg mooi uit. Het is iets kleiner dan een A5 formaat,  met op de stevige omslag een mooie lilarose bloem. En de vermelding dat het erotica is, dus misverstanden kunnen er niet ontstaan.


ISBN 9789029575997 | hardcover | 143 pagina's | Arbeiderspers | september 2011

© Marjo, 10 november 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER