jeugd 4-5 jaar

De wiebelbillenboogie
Guido van Genechten



Voorin het boek staat "Voor alle papa's: blijf vooral dansen!"
En daar gaat dit boek ook over; een papa die lekker gek én de wiebelbillenboogie doet.


Als mama olifant netjes aangekleed  naar haar werk gaat, zwaaien papa en de twee kinderen in hun pyjama mama uit. En dan zorgt papa voor de kinderen, zoals alleen papa's dat kunnen.
Ze mogen op papa's rug en hij gooit ze lekker hoog in de lucht en met wie kan je lekkerder indiaantje spelen dan met papa! Het is een heel spannend avontuur! Met verf en veren en een vuurtje. Ze kliederen alles vol maar wat geeft het. Daarna gaan ze in bad met lekker veel schuim en papa die ze schoonspuit met zijn slurf.
En dan vraagt papa... 'kennen jullie de wiebelbillenboogie al?'

Eén voor de centjes
Twee voor de show
Op drie ben je klaar
voor de billenboogie, Go!


In zijn handdoek als rokje swingt papa door het huis en de twee kinderen swingen er achter aan tot hun slurfjes slap hangen van het lachen!

Dan komt mama thuis, ze ziet al de rommel en...

moet heel hard lachen om die gekke papa met zijn wiebelbillenboogie!


Heerlijk vrolijk boekje. Leuk dat papa thuis blijft en mama gaat werken, eens wat anders dan de stereotype rolverdeling.
Het boekje zelf, hardcover, heeft stevige pagina´s met links een paar regels tekst in grote letters en op beide bladzijden gekleurde illustraties waar je vanzelf vrolijk van wordt.
Ik heb er enorm van genoten, geweldig prentenboek!

De wiebelbillenboogie van Guido van Genechten is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2010. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2008 verschenen. In totaal selecteerde de jury tien titels voor peuters en kleuters. Deze boeken staan centraal tijdens de zevende Nationale Voorleesdagen die worden gehouden van woensdag 20 t/m zaterdag 30 januari 2010.


ISBN: 9789044808995 Hardcover, 26 pagina's | Clavis B.V.B.A., Uitgeverij | september 2008
Vanaf 4 jaar

© Dettie, september 2009

Lees de reacties op het forum en-of reageer, klik HIER