jeugd 4-5 jaar

Kip, ik heb je!
Quentin Gréban


Men neme een woonwagen, een ezeltje en een pandabeer en zie je hebt een prachtige combinatie voor een prentenboek. Als je daarbij ook nog eens een kip neemt die zich onzichtbaar weet te houden maar wel steeds sporen achterlaat is het verhaal compleet.


Panda is lekker met zijn woonwagen en ezeltje op weg en ziet in zijn woonhuisje een mooi zacht veertje, die steekt hij op zijn hoed. Hij hoort ook tok tok tok maar ziet niets. Hoe kan dat nou? Hij kijkt voor, achter, naast de wagen maar ziet nog steeds niets. Even later is zijn eten weg. Dat is wel heel vreemd en weer ziet hij een mooi wit veertje... dan ziet hij sporen van een kip, pootafdrukken, maar hoe hij ook zoekt, geen kip te zien! En opeens ligt er een ei op zijn kussen, het is nog warm! Maar waar is die kakelkip? Het moet niet gekker worden.


Het verhaal lijkt een beetje op een slapstick, je hoort bijna het pompiedom geluidje erbij. Panda zoekt en zoekt maar en de lezer weet hoe het in elkaar zit. Die arme Panda snapt er niets van.  Uiteindelijk komt hij er na een aantal vermakelijke pagina's wel achter hoe het zit. En om het einde, de laatste afbeelding heb ik smakelijk zitten lachen. Echt een leuke vondst!


De afbeeldingen zijn heel sfeervol en warm van kleur. Een Panda doet het door zijn grappige zwarte ogen en mooi getekende lijf altijd al goed maar deze Panda met zijn kleine herenhoedje op sluit je helemaal gelijk in je hart. Hij is niet popperig getekend maar als een zwerfpanda, beetje oud, beetje moe, beetje slonzig maar toch ook aandoenlijk. De woonwagen is een gezellig huisje, vol frutsels en fratsels, je zou zo mee willen met Panda.
Ja, opnieuw een geweldig boek van de Vier Windstreken.


Zie ook het inkijkexemplaar (voor meer afbeeldingen naar beneden scrollen)


ISBN 9789051161915 Hardcover 32 pagina's | De Vier Windstreken | september 2011
Leeftijd: Vanaf 4 jaar

© Dettie, 30 oktober 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER