jeugd 13-15 jaar

jeugd 14De aardbeienplukker


Op de flap staat: "een spannende thriller waarin het spel van perspectieven de lezer op het puntje van zijn stoel houdt" En zo is dat...


Het verhaal wordt verteld door een ik-figuur, Jette en een paar hij-figuren: de aardbeienplukker, Georg, de politie-inspecteur Melzig, en de moeder van Jette. Alleen bij Jette zelf is het meteen duidelijk wie aan het woord is, bij de rest minder. Maar dat en de afwisseling maakt het erg spannend.
Jette, Merle en Caro, meiden van een jaar of zeventien, wonen samen in een huis. Caro heeft een geheimzinnige vriend, en als zij vermoord gevonden wordt, valt de verdenking natuurlijk op hem. Maar omdat ze niets van hem weten is het lastig zoeken. De politie komt niet verder, het enige wat zij concluderen is dat het een seriemoordenaar is. Caro is minstens het derde slachtoffer. Jette en Merle besluiten zelf op onderzoek uit te gaan. Dat is vragen om problemen natuurlijk.
Zeker als Jette ook nog verliefd wordt, en helemaal opgaat in haar roze wolk. Haar moeder en Merle worden steeds ongeruster.
Tussen de bezigheden van de meisjes en die van de politie-inspecteur door, is ook de moordenaar aan het woord. We kennen het hoe en waarom van zijn daden.
Het is echt een spannend boek, dat ook voor volwassenen de moeite waard is.


Hardcover | 304 Pagina's | Uitgeverij Clavis | 2005 ISBN: 9044805088 vanaf 14 jaar

© Marjo

Lees de reacties op het forum, klik HIER