Non-fictie jeugd

altRivieren, zeeën en oceanen
Mack


Met de serie Wondere Wereld heeft de uitgeverij een prachtserie te pakken!


Dit boek vertelt over zeeën en rivieren, eigenlijk over alles in onze natuur waar zich water bevindt, en dat op een heel duidelijke manier. Het is een serie die gemaakt is voor kinderen. Die kunnen er dan ook heel goed mee uit de voeten: mooie foto’s, duidelijke tekst.


Alleen maar informatie geven, hoe interessant ook, is tegenwoordig niet meer genoeg en de schrijver heeft zich dat terdege gerealiseerd: De foto’s zijn ‘opgeleukt’ met stripachtige figuurtjes, er is bijvoorbeeld een vis met een lampje!
Ieder hoofdstuk, dat twee behapbare pagina’s beslaat, heeft steeds een klein extra informatiegedeelte heeft over een onderwerp dat zijdelings verband houdt. En aan het eind staat een klein quizvraagje met eveneens een striptekeningetje. Soms moet je dan echt de tekst goed begrepen hebben, om het antwoord te kunnen geven, soms is het ook een kwestie van goed kijken, of tellen.


Wie meer te weten wil komen over rivieren, beken en andere waterstromen, geniet van alle informatie. Hoe komt het dat water op deze plek zoet is, maar daarginds juist zout, en wat is dan brak water? Natuurlijk komen er ook dieren aan de orde, waarom bijvoorbeeld olifanten niet zonder water kunnen. Wat is eb en vloed? Beroemde en bijzondere rivieren worden benoemd, en er wordt verteld over beroemde waterplekken als de Dode Zee, maar ook Bangkok. Wat die stad met water heeft?Tja, dan zal je het boek moeten lezen...


En dan stuiten we op het enige minpuntje: er zijn geen pagina-aanduidingen en dus ook geen inhoudsopgave. Wel zijn er handige overzichtkaartjes, zodat je steeds kan zien waar de plek waar het over gaat zich bevindt. 


Toen Mack zelf nog klein was zat hij altijd te tekenen. Later, na school, is hij eerst schrijver geworden. Maar tekenen is natuurlijk veel leuker. Daarom ging hij in 1995 naar de kunstacademie in Den Haag.
Voor Diergaarde Blijdorp illustreert Mack veel dieren. Hij tekent ze niet na, maar probeert hun karakter vast te leggen in simpele lijnen.

ISBN  9789044827415 | Hardcover| NUR 228 | 80 pagina's | Uitgeverij Clavis | juni 2016
Formaat 25 x 28 cm | Leeftijd vanaf 5 jaar.

© Marjo, 23 juli 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER