jeugd 6-9 jaar

Hoera, ik ben 6!
Deel zes uit de serie 'Hoera, ik ben...'
illustraties: Dagmar Stam
tekst: Marianne Busser & Ron Schröder


Deel zes in de serie ’hoera, ik ben...’ gaat opnieuw over een jarige. Zes jaar wordt het kind en net als in de andere boeken begint het boek met het toespreken van de jarige.
Het is een boek speciaal voor jou, met verhalen over kinderen die ook zes geworden zijn. Een boek om op je eigen boekenplank te zetten, want het is, zeker als je voorin je naam hebt gezet, en je eigen foto hebt geplakt op de plek die daarvoor geschikt is. Helemaal jouw eigen boek.


Dan komen de verhalen, over andere jongens en meisjes, ieder met een eigen interesse, een eigen karakter. Er is een meisje dat haar moeder tureluurs maakt omdat ze de hele dag vragen stelt. Er is een jongen die het liefst met lego speelt, maar ook een jongen die steeds maar maar wil mens erger je nieten, ook al is hij iedere keer weer boos als hij verliest. Dan gooit hij het spel op de grond... om even later nog een keer te willen spelen! Er is een jongen die graag toneel speelt, en een meisje dat leert dat de dingen niet altijd gaan zoals zij dat wil. Een meisje dat ontzettend graag zingt, maar ja, of haar ouders dat zo leuk vinden?
Allemaal leuke korte verhalen, in dichtvorm. Leuk om voor te lezen, zo’n beetje voor iedere maand een... en dan wordt het kind alweer een jaar ouder.

Als je weet dat de tekeningen van Dagmar Stam zijn, dan weet je al dat dit een kleurrijk boek is. Het zijn allemaal vrolijke kinderen, logisch natuurlijk, het is een verjaardag die gevierd wordt.


Marianne Busser en Ron Schrӧder
zijn allebei in 1958 geboren, en al ruim dertig jaar bij elkaar. Ze hebben al meer dan 100 titels op hun naam staan. Van cabaretteksten (Ron) tot artikelen voor tijdschriften (Marianne). En samen schreven ze reclameteksten, scenes, liedjes en verhaaltjes voor Sesamstraat, verhaaltjes voor de Bobo en de Okki, liedjes voor Benny Vreden Kinderprodukties, AVRO's kinderkoor, en ga zo maar door.


ISBN 9789044345209| Hardcover | 40 pagina's | Uitgeverij Moon| januari 2015
Leeftijd vanaf 6 jaar

© Marjo, 1 mei 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER