jeugd 15+

altSaffierblauw
Deel twee uit de trilogie Eindeloos verliefd
Kerstin Gier


Gwendolyn, kort Gwen, 16 jaar oud, beleeft nieuwe avonturen, die samen hangen met haar ‘tijdreisgen’.
In deel een van deze ‘Edelsteentrilogie’(Robijnrood) hebben we Gwen leren kennen, en gelezen over de verbijstering die de familie trof toen bleek dat niet Charlotte, haar nicht, het gen bezat - terwijl zij er wel voor opgeleid werd! – maar dat Gwen degene was die het af  en toe in haar buik voelde kriebelen, waarna ze zich dan in een volkomen andere tijd bevond!
Nu het gen zich eenmaal ontwikkeld heeft, zal ze vaker tijdreizen. Om dat een beetje gecontroleerd te laten verlopen, moet ze iedere dag ‘elapseren’. Dan wordt ze teruggestuurd naar een veilig geachte ruimte, waar ze zelfs gewoon haar huiswerk kan maken. Nu is Gwen van nature erg nieuwsgierig en ondernemend, dus of ze daar iedere keer braaf blijft?
Het is namelijk helemaal niet zo leuk om les te krijgen van meneer Giordano. Hij heeft eigenlijk helemaal geen geduld met haar, Charlotte was in zijn ogen een veel betere leerling. Maar het is niet anders. Nu moet Gwen leren hoe ze mensen in de achttiende eeuw moet begroeten, hoe ze met haar waaier moet wapperen, en weten hoe de politiek in die tijd in elkaar stak.
Maar er zijn ook leuke dingen: haar reisgenoot is nog steeds Gideon, op wie ze intussen aardig verkikkerd is. Maar ze komt er maar niet achter of het wederzijds is: hij kan zo raar doen!
Gelukkig heeft ze goede vrienden: Xemerius de waterspuwer (zij ziet en hoort ook geesten! En die waterspuwer , die een duiveltje is), en in levende lijve haar vriendin Leslie, de enige die op de hoogte is van alles wat er gebeurt en goede raad geeft.


Het is net als het eerste deel een heerlijk leesboek. Veel humor en romantiek, en spannende avonturen. Deel drie moet nu ook gelezen worden, want er zijn nog vele vragen onbeantwoord: zo weten we nog niet wat Lucy en Paul uitspoken en wat het doel is van de graaf…
Het boek begint met een korte inhoud van deel een, en achterin staan de personages nog even in het kort vermeld.
Aan het eind staat ook nog een getallencode, voor degene die het een ander raadsel op wil lossen. Als je het boek goed gelezen hebt, weet je hoe je de code kan kraken.


ISBN  9789020679045 | hardcover|384 pagina's | Blossom Books | september 2011 |
Vertaald uit het Duits door Merel Leene
Leeftijd vanaf 15 jaar

© Marjo, 4 juni  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER