jeugd 6-9 jaar

altHet geheim van de maffiamoeder
Haye van der Heyden


Als kind heb je dat soms. Dingen die je altijd als vanzelfsprekend hebt aangenomen, dringen ineens tot je door: Hoe zit het daar eigenlijk mee?
Zo ook Daniel, die ineens nieuwsgierig wordt als zijn vriend hem vraagt wat zijn moeder doet. Alle vaders en moeders werken, maar de zijne niet. Een vader is er niet. Dus, wat doet zijn moeder eigenlijk? Hoe komt ze aan geld voor het huis en boodschappen, als ze niet werkt? Zo gauw hij de kans krijgt, gaat hij snuffelen. En hij heeft een levendige fantasie, haalt zich van alles in het hoofd. Misschien is ze wel bij de maffia!
Zijn moeder ontdekt dat haar spullen niet meer op dezelfde plek liggen  en geeft Daniel op zijn kop. Maar tegen die tijd is Daniel niet meer te stuiten. Want hij heeft al ontdekt dat er iedere maand geld gestort, en hij heeft ook een naam.
Als hij op zoek gaat, moet hij Friso, zijn vriend wel meenemen, want die wil weten wat er aan de hand is. Maar behalve de naam, vertelt hij Friso niets. Die naam is Italiaans, zegt Friso, en ook hij roept: dat is vast maffia!
Samen zoeken ze in het telefoonboek en gaan de adressen af, om te kijken wie er woont. Eigenlijk zijn ze best gevaarlijk bezig met hun naspeuringen.
Zullen ze er achter komen wie dat geld stort? En of er inderdaad maffia bij betrokken is?


Het is een spannend verhaal voor jonge kinderen. Volwassenen weten snel genoeg wat er aan de hand is, maar het is niet voor hen geschreven. Er is een prettig lettertype gebruikt, er zijn leuke tekeningen, en de hoofdstukken zijn niet al te lang.
Lekker boekie.


ISBN 9789025846107 | 83 pagina's | Leopold B.V. | januari 2011
Leeftijd vanaf 8 jaar Geïllustreerd door Saskia Halfmouw

© Marjo, 24 maart 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER