jeugd 4-5 jaar

Bodo's vlieger
tekst: Serena Romanelli
illustraties: Hans de Beer


Flaptekst
Bodo, de kleine orang-oetan, woont in het oerwoud. Hij is dol op vioolspelen en gaat graag op bezoek bij zijn oom Darwin, die op zijn reizen allerlei mensenspullen heeft verzameld. Als Bodo en oom Darwin een vlieger hebben gemaakt, krijgt oom Darwin vreselijke buikpijn. Volgens oom Darwin hebben mensen kruidenthee tegen de buikpijn. Maar ja, mensen zijn gevaarlijk, zegt oom Darwin: ze maken soep van je of ze eten je op. Bodo besluit echter toch naar de mensen te gaan om kruidenthee voor zijn zieke oom te halen.

----

Een ontzettend leuk en grappig boekje. Oom Darwin gebruikt de mensenspullen ook echt, zoals een glas om uit te drinken en hij heeft papier en touw om de vlieger te maken. Bodo vindt het allemaal geweldig natuurlijk maar als hij naar de grote mensen gaat is hij toch wel een beetje bang, je weet maar nooit...


Er staan prachtige illustraties in, hoe langer je kijkt hoe meer je ziet, vooral de tekeningen van oom Darwin zijn mooi én leuk. Hij heeft een wasmachine in het oerwoud staan waar planten in groeien en een liaan waar allerlei pannen aan hangen, zelfs een hangmat en een echt hemelbed! Ook een heel leuke tekening is er een van Bodo, die gluurt over een tafel heen in het grote mensendorp, hij is écht niet bang hoor!
Ik denk dat kinderen het een heel mooi en leuk verhaaltje vinden en de tekeningen maken het helemaal af.
Oorspronkelijke titel: Kleiner Dodo, lass den Drachen fliegen - Serena Romanelli
Nederlandse tekst van Christine Kliphuis


ISBN 9055794643, 14 pagina's, Verschenen: augustus 1997, De Vier Windstreken 4-6 jaar
Nederlandse tekst Christine Kliphuis

© Dettie, januari 2006

Lees de reacties op het forum, klik hier!