jeugd 6-9 jaar

Fleur, heldin van Oranje
Gerard van Gemert


Fleur Wildebrand is helemaal gek van hockey en nu is ze met haar hele klas uitgenodigd om de finale van de WK Hockey in Den Haag bij te wonen.
Voordat de wedstrijd begint mochten ze rondkijken op het terrein rond het stadion en als ze willen kunnen ze op enkele veldjes hockeyen. Fleur en haar beste vriendin Valerie ontdekken dat ze daar mee kunnen doen aan een shoot-out competitie, de winnaar mag na de wedstrijd de speelsters van Oranje ontmoeten. Natuurlijk gaan ze ervoor.  Wat zou het gaaf zijn als ze Maartje Paumen zouden kunnen spreken of Eva de Goede!
Tot haar grote geluk komt Fleur in de finale, samen met Markwin, die leuke jongen uit haar klas.

Ondertussen is er nog iets anders aan de hand. Toevallig hebben Fleur en Valerie gehoord dat twee jongens de wereldbekers uit het stadion willen stelen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren! Maar wanneer willen die jongens dat doen en hoe? De meiden vertellen aan hun meester wat ze gehoord hebben maar die haalt zijn schouders op, hij gelooft niets van hun verhaal! Wat nu?
De meiden verzinnen een list waarbij, tot grote vreugde van Fleur, Markwin hun wel wil helpen.
Het wordt nog heel spannend... Wie wint de shoot-out wedstrijd? Kunnen ze de diefstal van de bekers voorkomen? En... winnen de Nederlandse hockeydames de Wereldkampioenschappen?

Deze keer zijn de zwart-wit afbeeldingen in het boek van Luc Verschuuren. Ik dacht, het lijken wel stripfiguren in plaats van sportfiguren. Af en toe had ik het gevoel dat er een afbeelding uit bijvoorbeeld Kuifje was geplukt of dat Kwabbernoot zijn zegje kwam doen. Ze zijn niet verkeerd maar niet passend bij het verhaal. Tot mijn stomme verbazing zag ik op de site van de tekenaar dat hij inderdaad o.a. stripverhalen maakt!

Maar verder heeft Gerard van Gemert weer zijn gouden mix van sport, spel, spanning en een vleugje liefde uitstekend weten te mengen. Het is een lekker vlot verhaal geworden wat je achter elkaar uit wil lezen!

(Het boek is speciaal geschreven naar aanleiding van het WK Hockey 2014 dat van 31 mei t/m 15 juni plaatsvindt in Den Haag en kwam tot stand in samenwerking met de KNHB)


ISBN 9789044821468 Hardcover 85 pagina's Uitgeverij Clavis  22 januari 2014
Leeftijd 6-11 jaar

Dettie, 23 februari 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!