jeugd 6-9 jaar

Het geheim van de gouden hockeystick
Gerard van Gemert


Mees is de sterspeler van zijn hockeyteam. Hij vindt het dan ook flink moeilijk als Caspar bij het team komt. Caspar, met zijn gouden hockeystick, speelt namelijk nog beter dan Mees.  Jacques, de trainer, is duidelijk erg blij met het goede spel van Caspar en Mees ziet de bui al hangen, zo direct neemt die nieuwe zijn plaats in!
Het gekke is dat Caspar de ene keer heel goed speelt en de andere keer speelt hij heel klungelig alsof hij nog nooit een hockeystick in handen heeft gehouden. Mees vindt dat maar raar vooral omdat Caspar zijn hockeystick nooit wil loslaten, hij bewaakt de stick angstvallig. Waarom doet Caspar zo geheimzinnig vraagt Mees zich af, er klopt iets niet. Als hij zijn vermoeden uitspreekt denkt Jacques dat Mees gewoon jaloers is omdat Caspar zo goed speelt. Maar Mees wil toch het fijne ervan weten. En dan heeft Willemijn, het meisje waar Mees stiekem verliefd op is, een heel goed idee.
Komen ze te weten waarom Caspar zo vreemd doet en zo wisselend speelt?


Een boek uit de Het geheim van reeks. Het is opnieuw een lekker vlot verhaal van Gerard van Gemert zoals we inmiddels van hem gewend zijn. Zoals altijd weet hij de sport en het leven van de jongens uitstekend te mixen. Je krijgt een flinke portie hockey, een kleine portie verliefdheid en een dubbele portie spannend avontuur. Wat wil je nog meer?
Het verhaal heeft een aparte ontknoping maar helemáál bijzonder is dat achterin het boek ook nog een geheim staat van de schrijver zelf!


Deze keer zijn de zwart-wit illustraties van Ivan en Ilia, een stel dat al heel wat boeken geïllustreerd heeft. Ze hebben een heel andere stijl dan Mark Janssen die de andere boeken van Gerard van Gemert (van een andere uitgeverij) altijd voorziet van illustraties. Persoonlijk vind ik de illustraties van Mark Jansen wat strakker en ze hebben meer diepte. De afbeeldingen in dit boek zijn vrij eenvoudig om te zien.
Maar dat is dan ook de enige aanmerking, het verhaal zelf is weer helemaal goed.


ISBN 9789025861865 Hardcover 105 pagina's Uitgeverij Leopold april 2013
Leeftijd; 8-10 jaar

© Dettie, 16 juni 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER